Het Alhambra in Zuid-Spanje

Wij vergelijken
solmar
sunliner
de jong intra
gogo
beachmasters

Een paleizencomplex met rijke historie

Als u van plan bent om in Zuid-Spanje op vakantie te gaan, dan zijn er natuurlijk een aantal plaatsen die u gezien móet hebben. Eén van deze plaatsen is het Alhambra. Dit is een groot paleizencomplex dat stamt uit de Morentijd. Het Arabische volk de Moren regeerden Spanje tot de zestiende eeuw. Het paleis is één van de bijzonderste bezienswaardigheden in Zuid-Spanje. Haar vele torens, patio’s, en zalen zullen indrukwekkend overkomen op menig een bezoeker. Dit culturele cadeau kunt u niet links laten liggen. Het Alhambra is een mix van interessante geschiedenis, bijzondere cultuur, en prachtige kunst (ook voor niet-kunstliefhebbers).

Voorkom wachtrijen

Uiteraard heeft u geen zin om in uw vakantie voor lange wachtrijen te staan. Daarom is het verstandig om ervoor te kiezen om van tevoren online een kaartje te kopen. Als u graag een kaartje met een Nederlandstalige audioguide wilt, dan kunt u dit ook bestellen. Uiteraard zijn er ook kaartjes zonder de audioguide. Heeft u liever een rondleiding van een Engelstalige gids, dan is dat mogelijk.

Spannende geschiedenis

De Moren hebben lang over Spanje geregeerd. Pas in de zestiende eeuw kwamen de Spanjaarden terug. Na een spannende strijd versloegen zij de Moren en joegen hen het land uit. De meeste overblijfselen van de Moorse cultuur zijn vernietigd, en daarom is het juist zo bijzonder dat het prachtige Alhambra nog wél overeind staat. En dat maakt het paleis juist het bezoeken waard. Er is zelfs besloten dat de Alhambra steevast op het UNESCO Werelderfgoed lijst staat.

Busreizen top 5


Busreizen tips & deals

alhambra granada

Het Alhambra in Zuid-Spanje

Als u van plan bent om in Zuid-Spanje op vakantie te gaan, dan zijn er natuurlijk een aantal plaatsen die u gezien móet hebben. Eén van deze plaatsen is het A...

cocktails blanes

Top 5 uitgaansgelegenheden in Blanes

Bijna iedere jongerengroep heeft weleens het plan opgevat om samen een busreis naar Blanes te maken. En wat een plan… zonnige stranden, gezellige straatjes, e...